24.11.21

Mitä ravintolamarkkinassa tapahtuu? Ravintolayrittäjä, ota homma haltuun!

Ravintolamarkkinaa varjostanut epävarmuus tuntuu olevan historiaa, kun katsoo pikkujoulukauteen valmistuvaa ravintolatarjontaa Helsingissä. Kriisistä selvinneet ravintolayrittäjät ovat nousseet jaloilleen aiempaa innovatiivisempina ja tehokkaampina. Suomen ravintolamarkkinassa on aistittavissa intoa, joka heijastuu muun muassa kasvavana kysyntänä liiketilojen haussa sekä kansainvälisten ravintolaketjujen kiinnostuksena suomimarkkinasta.

 

Olivia ravintola avaa ovensa Helsinkiin näyttäen muilla mallia

Norjalainen Olivia-ravintola on uusi kansainvälinen tulokas, joka avaa ensimmäiset ravintolansa Helsingin päärautatieasemalle ja Kluuvin kauppakeskukseen. Cushman & Wakefield toimi projektissa välittäjänä ja kokee, että Olivian kaltainen ravintolaketju on ehdoton ravintolaskenen suunnannäyttäjä. Tällaiset projektit vahvistavat käsitystämme ravintolamarkkinan positiivisesta kasvunäkymästä. Myös yleinen kuluttajakäyttäytymisen muutos, kuten ulkona syömisen kulttuuri, elämysten tavoittelu ja kaupungistuminen tukevat kasvua.

 

 

 

Onnistuneen ravintolan lanseeraus uudelle markkinalle vaatii kaupallista osaamista ja pääomaa. Muun muassa yrittäjän kyky tehdä harkittuja päätöksiä ravintolan sijainnin ja tilaratkaisun suhteen on ominaisuus, joka kiistattomasti myötävaikuttaa pitkän aikavälin kustannustehokkuuteen. Tästä syystä alalla kokeneet toimijat Olivian tapaan luottavat välittäjän apuun liiketilan hakuprosessissa ja vuokrasopimusneuvotteluissa. Olivian Suomen maajohtaja Juha Räsänen kommentoi, että välittäjän käyttäminen oli heille itsestäänselvyys: ”Olivialla ei ole aiemmin ollut toimintaa Suomessa, joten saadaksemme mahdollisimman hyvän ja realistisen kuvan Helsingin tarjonnasta oli välittäjän käyttäminen itsestään selvää. Erityisesti prosessin alussa välittäjän läsnäolo oli arvokasta; se antoi oikean suunnan koko projektille.”

 

Ravintolayrittäjä, menestyksen yhtälöä ei tarvitse ratkaista yksin

Tilanhakuprosessi ja vuokrasopimusneuvottelut luovat perustan liiketoiminnan menestykselle. Nämä ovat yritykselle myös niitä kulueriä ja resursseja, joihin sitoudutaan heti alussa ja joiden muuttaminen myöhemmin käy erityisen kalliiksi. Räsänen painottaakin onnistuneen yhteistyön välittäjän kanssa, ja näin ollen oikean sijainnin löytymistä tärkeimmäksi elementiksi tilanhakuprosessissa.

 

 

Tässä 3 vinkkiä, joilla otat homman haltuun:

 

Tiedosta kaikki mahdollisuudet

Cushman & Wakefieldin kautta löydät Suomen kattavimman liike- ja toimitilatarjonnan. Olethan siis ajoissa yhteydessä välittäjään.

 

Säästä aikaa ja rahaa

Välittäjällä on ajantasainen ymmärrys markkinasta ja hakuprosessin kulusta. Yhteistyö välittäjän kanssa tukee siten omaa päätöksentekoa, mikä osaltaan johtaa sujuvan ja kustannustehokkaan prosessin toteutukseen.

 

Luo vastuullinen pohja tulevaisuudelle

Ammattitaidon lisäksi välittäjillä on erinomaiset suhteet kiinteistönomistajiin. Tästä on apua vuokrasopimusneuvottelussa ja luotettavan suhteen luomisessa vuokranantajaan.

 

Katso lisää Retail-palveluista täältä: https://cushmanwakefield.fi/palvelut/retail-palvelu/

 

Etkö löydä etsimääsi?

Ota yhteyttä meidän asiantuntijaan.