09.03.22

5 vinkkiä toimitilan vuokraamiseen

 

Toimitilan vuokraamisen ei tarvitse olla monimutkainen prosessi. Kokosimme välittäjiltämme viisi vinkkiä, joilla voit yksinkertaistaa vuokrauksen vaiheita ja varmistaa, että saat oikean tilan, huolellisesti tehdyllä vuokrasopimuksella ja suotuisaan hintaan.

Olitpa sitten valitsemassa ensimmäistä toimistoasi startup-yritykselle, muuttamassa toiselle sijainnille, laajentamassa tai supistamassa fyysistä toimitilan tarvettasi, niin sinulla on paljon pohdittavaa toimitilan vuokrasopimuksen suhteen. Toimitilan vuokrasopimuksella on yritykselle pitkän ajan kustannusvaikutuksia, joten päätökset on hyvä tehdä harkiten.

 

 

  1. Käytä apunasi asiantuntijaa

Välittäjä on puolueeton neuvonantaja toimitilan hakijalle, joka edustaa kaikkia kiinteistön omistajia, ketään suosimatta. Välittäjän etu on näin ollen löytää vuokralaiselle paras mahdollinen tila ja tunnistaa aidot win-win-win tilanteet.

 

  1. Hyödynnä mahdollisuutesi käydä näytöillä

Tärkeä osa toimitilan vuokraamista on näytöt. Näytöt antavat toimitilan hakijalle parhaan käsityksen tilan potentiaalista ja siitä, miten tila vastaa yrityksen lopullisia tarpeita. Näytöillä huomaat myös mikä on kivaa ja mikä ei. Välittäjillämme on pääsy kaikkiin hakukoneestamme löytyviin toimitiloihin ja yksityisnäytöt järjestetään tilanhakijan aikataulut ja intressit huomioiden.

 

  1. Huomioi kokonaisvuokra

Hinta on keskeinen asia toimitilan vuokrauksessa ja mitä lähemmäksi sopimusneuvotteluja päästään, niin sitä enemmän tämä myös korostuu. Toimitilavuokrien hintoja tavataan vertailla neliöhinnoittain, mutta tulee muistaa, että vain kokonaisvuokralla on merkitystä. Yhä enemmän toimitilaa vertailtaessa laatu korvaa määrän, eikä neliötkään ole tästä poikkeus.

 

  1. Älä pelkää neuvotella

Ota hyöty irti neuvotteluista ja käy tavoitteesi läpi välittäjän kanssa. Mikään yritys ei pysty ennustamaan tulevaisuutta täydellisesti, minkä vuoksi vuokrasopimukseen halutaan joustavuutta entistä enemmän. Joustavuudesta neuvottelemisen mahdollisuudet perustuvat pitkälti tilanhakijan ja vuokranantajan välille syntyvään luottamussuhteeseen, jota välittäjä kiistatta edesauttaa.

 

  1. Oikolue vuokrasopimus

Vuokrasopimus kannattaa käydä läpi huolella ja ymmärryksellä. Välittäjillämme on vuosien kokemus erilasten vuokrasopimusten tulkitsemisessa, jota hyödyntämällä tilanhakijana saat varmuutta omaan päätöksentekoosi.

 

Katso vapaat toimitilat helposti täältä: Toimitilahaku

 

 

Etkö löydä etsimääsi?

Ota yhteyttä meidän asiantuntijaan.