21.05.24

C&W neuvonantajana rakentuvan kerrostalokohteen myynnissä

 

Fira ja Premicon asuntorahasto toteuttivat kaupan Helsingin Postipuistoon rakentuvasta kerrostalosta

 

Helsinki toukokuu 2024 – Fira Rakennus Oy on sopinut Premicon asuntorahaston kanssa rakentuvan kerrostalon kaupasta.

Helsingin Postipuistoon toteutettava 99 asuntoa kattava kohde rakentuu A-energialuokkaan ja se tullaan sertifioimaan LEED Gold -luokituksella. Korkeatasoinen vuokratalokohde koostuu monipuolisista 1–4 huoneen asunnoista, joita täydentävät kattavat yhteistilat viereisessä Postivarikko-korttelitalossa.

Kohteen rakennustyöt alkavat heti ja kohteen odotetaan valmistuvan kesällä 2025.
Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

”Hyvät kumppanit ovat hyvien hankkeiden perusedellytys. Vaikeassakin markkinatilanteessa saadaan kyllä projekteja käyntiin, kun konseptit ja ratkaisut ovat viimeisen päälle hiottuja. On hienoa päästä rakentamaan korkealaatuisia vuokra-asuntoja hyvälle paikalle”, kertoo Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laine.

”Asuntokuntien määrä jatkaa vääjäämättä kasvuaan pääkaupunkiseudulla ja lisää laadukkaita vuokra-asuntoja tarvitaan tulevina vuosina. Postipuisto on uusi nykyaikainen kaupunginosa, jossa sekä hyvät liikenneyhteydet että luonto ovat lähellä. On ilo yhdessä Firan kanssa tuoda alueelle uusia energiatehokkaita ja korkeatasoisia vuokrakoteja”, sanoo Premicon asuntorahastoista vastaava johtaja Ville Siivonen.

”Kiitämme molempia osapuolia hyvin sujuneesta kauppaprosessista ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Firan kanssa jatkunut yhteistyö johtaa jälleen onnistuneeseen lopputulokseen. Postipuiston projekti on hyvä esimerkki sijainniltaan erinomaisten ja ESG-profiililtaan toimivien vuokra-asuntokohteiden sijoittajakysynnästä haastavammassakin markkinatilanteessa”, sanoo Cushman & Wakefieldin osakas Ville Suhonen.

Cushman & Wakefield toimi projektissa myyjän kaupallisena neuvonantajana.

Etkö löydä etsimääsi?

Ota yhteyttä meidän asiantuntijaan.